Защитава нашите съобщения, преди да ги изпратим в интернетParanoia Text

...
Защитава нашите съобщения, преди да ги изпратим в интернетParanoia Text
Коментари Харесай

Paranoia Text Encryption – майстор на криптирането

Защитава нашите известия, преди да ги изпратим в интернет

Paranoia Text Encryption поддържа и стеганография, т.е. скриване на текст в изображение
(екранна фотография: Paranoia Text Encryption)

Съобщенията, които из пращаме през интернет могат да бъдат забелязани и прочетени без нашето о добрение. Ето за какво по-предпазливите консуматори ги криптират преди да ги изпратят.

Paranoia Text Encryption е опростена стратегия, която ни разрешава да криптираме текстовете, правейки ги неразбираеми за човешкото око. Приложението има елементарен за потребление интерфейс, с дребен брой варианти. В двата съществени прозореца се демонстрират входният и изходният текст.

За да криптираме даден текст, би трябвало да го сложим в горния прозорец, да изберем стремежи логаритъм, да въведем ключова дума и най-после да натиснем бутона „ Криптиране ”. Веднага ще видим неразбираеми поредици от букви и знаци, които се появяват в долния прозорец. Програмата поддържа и стеганография, т.е. скриване на текст в изображение.

Paranoia Text Encryption идва с поддръжка на няколко логаритъма за криптиране, в това число AES, RC6, Serpent, Blowfish, Twofish, GOST28147, всички с 256-битов ключ за криптиране. Криптирането може да стане по-непробиваемо, в случай че изберем логаритъма Blowfish с 448-битов ключ.

В двата съществени прозореца се демонстрират входният и изходният текст
(екранна фотография: Paranoia Text Encryption)

Декриптирането на текста се прави по сходен метод както криптирането, само че с тази разлика, че към този момент не е нужно да избираме логаритъма, защото приложението автоматизирано го открива. Трябва да сложим текста в долния прозорец, да въведем паролата и да натиснем бутона „ Декриптиране ”, с цел да забележим четливата версия на текста.

С банален интерфейс и ясни варианти, Paranoia Text Encryption улеснява превръщането на нашите текстове и известия в нечетливи поредици от букви и знаци, които могат да бъдат декриптирани единствено с вярната ключова дума. Приложението е уместно за потребление в разнообразни обстановки, като пази поверителността ни – да вземем за пример, при другарство посредством месинджъри.

Даунлоуд: Paranoia Text Encryption
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР