Защитата при откраднато устройство на Apple има сериозна уязвимост в

...
Защитата при откраднато устройство на Apple има сериозна уязвимост в
Коментари Харесай

Следващата актуализация на iOS ще направи проникването в iPhone много по-трудно

Защитата при откраднато устройство на Apple има сериозна накърнимост в сигурността, която разрешава на всеки с ПИН кода на вашия iPhone да си присвои вашия Apple ID.

През идната седмица се чака Apple да включи в iOS 17.3 нова функционалност за сигурност, наречена „ Защита на откраднато устройство “ (Stolen Device Protection), която доста ще затрудни възможните крадци на телефони да отмъкнат вашия Apple ID и цялата финансова информация, съхранявана в устройството. В момента паролата за достъп до заключен екран е задоволителна за приемане на достъп или смяна на чувствителни персонални и финансови данни, само че с актуализацията крадците ще би трябвало да употребяват Face ID или Touch ID и може да се наложи да изчакат един час, с цел да създадат каквито и да било промени. Въпреки че Apple не е оповестила по кое време съответно ще се появи тази функционалност, сега тя се тества в бета версията на 17.3 от декември насам.

Новата функционалност за сигурност е ориентирана към основна накърнимост, разкрита в материал на Wall Street Journal от февруари 2023 г: Чрез запомняне на паролата за заключване на екрана на iPhone крадците могат елементарно да блокират своите жертви в техния Apple ID, чиято ключова дума може да бъде възобновена посредством същата ключова дума.

Ако решите да активирате функционалността за отбрана от откраднато устройство, ще би трябвало да употребявате Face ID или Touch ID и ще можете да вършиме неща като кандидатстване за нова Apple Card, цялостно заличаване на телефона или достъп до iCloud Keychain.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР