Защитата на Васил Божков адвокат Георги Гатев вече е внесъл

...
Защитата на Васил Божков адвокат Георги Гатев вече е внесъл
Коментари Харесай

Официално: Адвокатите на Божков обжалват задържането му

Защитата на Васил Божков юрист Георги Гатев към този момент е внесъл жалбата против непрекъснатия арест на предприемача. Това заяви бранителят му, съобщи 24 часа. 
Прочетете още
В събота Божков, който се върна ден по-рано от Дубай след три години и половина престой там, беше оставен в ареста с решение на Софийския градски съд, така като може да се укрие. В правосъдната зала от прокуратурата се чуха изказвания за бизнес връзка на Васил Божков с съветски жители, които са в санкционния лист на Европейски Съюз, като ръководителят на частната военна формация " Вагнер " - Евгений Пригожин и Аксей Гарбер, някогашен началник в " Роснефт ".

Мярката му за неотклонение беше наложена по така наречен хазартно дело. По него той има десетина обвинявания. Обвинения има и по така наречен престъпно дело, по което е разследван за изнудване, подбуждане към три убийства и опит за обезчестяване. А третото е за антиките на Божков. 

След като завърши съвещанието, Божков излезе с пост във Фейсбук, в който написа: " Правосъдие в България още няма. Има бухалки. Реформирани ". Адвокатът на предприемача Георги Гатев изключи опцията прибирането на Васил Божков в България да е обвързвано със подписана договорка с някого.

Делото по жалбата против непрекъснатия арест ще се гледа на 5 септември в Софийския апелативен съд.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР