Защитата на украинските деца. Това обсъди Андрий Йермак, ръководител на

...
Защитата на украинските деца. Това обсъди Андрий Йермак, ръководител на
Коментари Харесай

Украйна и Гутериш обсъдиха защитата на децата

Защитата на украинските деца. Това разиска Андрий Йермак, началник на канцеларията на украинския президент, по време съвещание на Координационния съвет за отбрана и сигурност на децата във формат на видеоконференция с присъединяване на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, представители на структурите на Организация на обединените нации, посланици на страните от Г-20 и детски омбудсмани.

Според канцеларията на президента в събитието са взели участие над 100 души, оповестява " Укринформ ".

" Нашата цел е да спрем насилственото прекачване или депортиране на деца от Украйна в Руската федерация и да предприемем всички нужни ограничения за тяхното безвредно връщане и събиране на фамилията в сходство с ползите на детето и интернационалното право ", сподели ръководителят на президентската канцелария..



Генералният секретар на Организация на обединените нации от своя страна акцентира, че децата би трябвало да бъдат със фамилиите си и тези, които се грижат за тях и прикани за дейности в полза на децата.

По време на срещата бяха разисквани взаимни дейности, които могат да оказват помощ за прекъсване на закононарушенията на Русия против малолетни украински жители.

Дария Херасимчук, комисар на украинския президент по правата на детето и рехабилитацията на децата, означи, че към 14 ноември, съгласно държавния портал " Децата на войната ", 10 764 деца са били депортирани в Русия от Украйна.

Дмитро Лубинец, комисарят на Върховната рада по правата на индивида, акцентира, че съветските управляващи намерено дават заповеди за наложително депортиране на украински деца и по всевъзможен вероятен метод улесняват тяхното " осиновяване " от руснаци.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР