Защитата на удължаването на срока на работа на българските въглищни

...
Защитата на удължаването на срока на работа на българските въглищни
Коментари Харесай

Радев: Ще направим всичко възможно да удължим срока на въглищните ни централи

Защитата на удължаването на периода на работа на българските въглищни централи е идея, която съм приел. Това съобщи президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Държавният глава разяснява така наречен зелена договорка, по която през днешния ден диалози в София ще се водят сред служебния министър председател Стефан Янев и заместник-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс, на която страната ни ще се опита да отбрани периода до 2040 година за въглищните централи.
 Ваня Григорова регистрира значимите въпроси към Топлоелектрическа централа Марица изток 2, разисквани от Румен Радев и КТ Подкрепа Ваня Григорова регистрира значимите въпроси към Топлоелектрическа централа Марица изток 2, разисквани от Румен Радев и КТ Подкрепа
" На 9 юни 2021 година по самодейност на КТ „ Подкрепа “ и КНСБ се организира среща на двете конфедерации с президента на Република Бъ...

„ Ще създадем всичко допустимо, това е идея, която и аз съм приел. Неслучайно на майския съвет на Европейски Съюз, на който присъствах, направих по този начин, че дружно с други страни като Полша, Гърция, Унгария – ние премахнахме цялата точка от декларация, която трябваше да бъде призната и да форсира неимоверно този преход. Да, би трябвало да има зелен преход, само че той би трябвало да бъде разгръщан доста деликатно, тъй че страни като България да не изгубят своята конкуренция и да не платят една доста висока цена. Ще отстояваме нашите въглищни централи, тъй като все още те дават нашата автономност и самостоятелност, нашите мощности в енергийната ни система. Дават оня микс, от който България има потребност и който няма с какво да сменяем “, съобщи Румен Радев.

Той разяснява и старта на предизборната акция.

„ Моите упования са за правилна акция, в която да водят концепциите, не компроматите. Нека има ясни позиции, да има защо да се спори, а всеки претендент да разгърне своята визия, своята позиция, своите качества “, сподели Радев, тъкмо месец преди изборите на 14 ноември.

Държавният глава сервира венец пред паметника на летците в центъра на София, във връзка на професионалния им празник. „ Искам да изразя през днешния ден своето удивление и признателност към хората със сини пагони, които освен пазят и развиват тези богати обичаи, само че и които с доста безрезервност, разсъдък и отговорност се оправят с провокациите, работят във все по-сложна среда и комплицирани технологии, отстоявайки въздушния суверенитет, свободата и достолепието на България. Военновъздушните сили имат своите провокации, само че най-важното е, че хората са мобилизирани, гледат към утрешния ден и имам вяра, че модернизацията ще настава все по-силно “, сподели по този мотив Румен Радев.  
 Синдикален стопански консултант: Какви други възможности оферирате, в случай че се затвори Марица Изток Синдикален стопански консултант: Какви други възможности оферирате, в случай че се затвори " Марица Изток "
Цените на електрическата енергия записват рекордни равнища на европейския континент през последните дни и по всичко наподобява, че наклонността...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР