Защитата на интелектуалната собственост и подобряването на механизмите, по които

...
Защитата на интелектуалната собственост и подобряването на механизмите, по които
Коментари Харесай

Президентът Радев обсъди с ген. директор на СОИС механизмите за защита на интелектуалната собственост в България

Защитата на интелектуалната благосъстоятелност и подобряването на механизмите, по които фирмите в България получават достъп до финансиране и за отбрана на своите хрумвания и продуктите и технологиите, които създават, разискаха на среща в Анталия президентът и генералният шеф на Световната организация по интелектуална благосъстоятелност (СОИС) Дарен Танг.

СОИС е една от профилираните междуправителствени организации на Организация на обединените нации и в нея членуват 193 страни от целия свят.

Държавният глава открои упоритостите на България да укрепва връзките сред науката, образованието и бизнеса, които качествено да трансформират моделите на взаимоотношение сред тях и да основават устойчиви вероятности пред дребните и междинни предприятия и младежите у нас.

Дарен Танг изрази подготвеност СОИС да организира в страната ни повече стратегии за образование и за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност, ориентирани към младежите и способността им да осъществят по-бързо новаторските си хрумвания в областта на производството.

Обща бе позицията, че отбраната на интелектуалната благосъстоятелност подсигурява основаните работни места, предизвиква заетостта и обмена на технологии, оповестяват от прессекретариата на президента.

През октомври т.г. следва Дарен Танг да посети България във връзка отбелязването на 130 години интелектуална благосъстоятелност в България и 75 години Патентно ведомство и президентът Радев означи опцията по време на тази аудиенция да бъде извършен и конгрес за отбраната на интелектуалната благосъстоятелност в България.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР