Защитата на Георги Ангелов (Гонго) от Столипиново настоява подсъдимият да

...
Защитата на Георги Ангелов (Гонго) от Столипиново настоява подсъдимият да
Коментари Харесай

Изкараха Гонго света вода ненапита

Защитата на Георги Ангелов (Гонго) от " Столипиново " упорства подсъдимият да бъде приет за отговорен единствено по две от петте повдигнати против него обвинявания. Това са шофиране на автомобил в период, в който не е имал удостоверение за правоуправление, и държане на муниции, за които самият Гонго е направил самопризнания, съобщи кореспондент на Plоvdiv24.bg .

Ангелов  бе задържан на 11 декември 2019 година след наркосделка на ул. " Ландос ". Полицията била предизвестена за договорката и на мястото пристигнали криминалисти от 6 районно управление (на МВР), със длъжностен автомобил, с цел да арестуват Гонго. Мъжът се уплашил и решил да избяга. Последвала гонка по улиците на " Столипиново ", като Гонго не спирал, въпреки сигнализацията на служителите на реда, а в един миг блъснал полицейската кола. След това бил хванат и задържан, а в багажника му била открита дрога. Повдигнати са му няколко обвинявания – за каране без брошура, за възпрепятстване на служители на реда, за разпространяване на 19 грама хероин (на стойност 969 лева), за владеене на опиати на обща стойност 7751,70 лв. и владеене на 10 общоприети ловни патрона без позволение.

Прокурорът по делото изиска подсъдимият да получи оптималната присъда с превес към горната граница, поради неприятните му характеристични данни, както и 3 години отнемане от правоуправление на МПС. Обвинителят посочи, че Ангелов има 23 наказателни постановления и не платил нито една от санкциите с фишове. Защитата обаче оспори последното изказване, защото след действието Георги Ангелов сполучливо е минал шофьорски курс и преди да му бъде публикуван документ, е платил всички санкции.

Адвокат Драгинова обори и изказванието, че Гонго е бягал от полицията. На ул. " Ландос " е имало бял " Опел Астра " без отличителни знаци. Синята лампа била поставена на таблото сега, в който служителите на реда видели подсъдимия. Спрял след 20-тина метра, без да знае какви са хората в опела. Не е бягал, не е осуетил по никакъв метод полицейската инспекция, формиран му е АУАН, изброи отбраната. Подчерта, че е доста необичайно, че единствено двама от четиримата служители на реда декларирали, че видели Гонго да изхвърля нещо. Друго необичайно съвпадане е, че поемните лица също били служители на реда. Един от униформените попитал Ангелов: " Какво изхвърли? ", той сподели " Нищо ", а служителят на реда дал отговор " Ами да си изхвърлил ".

В персоналната си отбрана подсъдимият съобщи, че съжалява за случилото се и изиска да получи минимално наказване единствено за обвиняванията, че е карал без брошура и е имат противозаконни муниции.

В 11.30 ч. съдът ще произнесе присъдата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР