Защитата на човешките права и агресията в училище обсъди вицепрезидентът

...
Защитата на човешките права и агресията в училище обсъди вицепрезидентът
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Нерешените социални въпроси раждат озлобление сред хората

Защитата на човешките права и експанзията в учебно заведение разиска вицепрезидентът Илияна Йотова на обичайна си среща на „ Дондуков “ 2 с дами посланици в България. Разговорите се организираха в деня, в който заседава 40-ата сесия на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Тревожна е наклонността за задълбочаване на неравенствата в света и суспендирането на човешките права. „ Нерешените обществени въпроси раждат настървение измежду хората. От 2008 година насам политиците са склонни да ръководят със страховете на хората, а не с действителни решения “, уточни вицепрезидентът и добави, че е най-лесно да се показват уязвимите групи като отговорни за всички проблеми.

Илияна Йотова показа пред дамите посланици признатите от българския парламент промени в Наказателния кодекс, свързани с домашното принуждение. „ Насилниците постоянно не осъзнават, че са направили закононарушение “, означи вицепрезидентът. Общо беше мнението, че е належащо да се търсят корените на експанзията, както и да се работи доста с насилниците.

Агресията в учебно заведение беше измежду главните обсъждани тематики. На срещата участва и представителят на УНИЦЕФ в България доктор Джейн Муита. В момента се организира акцията на Детския фонд на Организация на обединените нации „ Заедно против насилието в учебно заведение “. Дамите посланици споделиха опита на страните, които съставляват, за битката с издевателството в учебно заведение и експанзията измежду децата. Обсъдени бяха ролята и отговорността на обществените мрежи. Илияна Йотова настоя за повече начинания в учебните заведения, фокусирани върху другите форми на принуждение. Общо бе мнението, че учителите би трябвало да построяват по-тесни контакти с учениците, да бъдат част от техния живот. Семейната среда е измежду главните фактори при възпитаването на децата в положително отношение към другите. Образованието е ключ към решаването на доста от тези проблеми – към тази теза се сплотиха вицепрезидентът и дамите посланици.

В срещата взе участие и Моника Митова от Благоевград – определената от Илияна Йотова победителка в проведената от английското посолство самодейност „ Посланик за един ден “. 17-годишната Моника означи, че образованието не се изчерпва единствено в приемането на познания, само че и във възпитаването в човешки полезности. „ Младите хора би трябвало да повярват, че гласът им има значение, че те са смяната, към която се стремим “, акцентира Моника.

Срещата приключи с заричане за последваща, отдадена на епидемията от език на омразата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР