Защитата на Бахмут ще бъде подсилена, обяви украинският президент. Според

...
Защитата на Бахмут ще бъде подсилена, обяви украинският президент. Според
Коментари Харесай

Зеленски обяви подсилване на защитата на Бахмут

Защитата на Бахмут ще бъде подсилена, разгласи украинският президент. Според Володимир Зеленски, висшето военно командване е изразило ясна позиция по това направление – съпротивата против окупационните войски да продължи.

 
Проведох среща с началника на Генералния щаб, разгледахме отчети на разузнаването, командирите на посоки. Основен акцент са " Хортица " и Бахмут. Имаше ясна позиция на щаба да укрепим това направление, да нанесем оптимални загуби на окупатора.
Володимир Зеленски, президент на Украйна 

На 14 март имаше натоварен съветски обстрел към Бахмут и близките села, до момента в който Москва атакуваше от три страни, пробвайки се да реализира пробив в отбранителните линии.

Исландският министър председател Катрин Якобсдотир бе на посещаване в Киев и със Зеленски са разискали съдействието сред двете страни в търсенето на наказателна отговорност от Русия за осъществените закононарушения в Украйна.

 
Министър-председателят на Исландия посети Киев. Държавата, която оказва помощ на Украйна политически и филантропично, добавяйки своя глас към световната коалиция на бранителите на Украйна и свободата... Един от основните въпроси е наказването на терористичната страна и всички съветски убийци. Готвим се за среща на върха на държавните и държавните ръководители на Съвета на Европа, която ще се състои в столицата на Исландия и може да бъде от огромно значение за търсенето на отговорност от Русия за експанзията.
Володимир Зеленски, президент на Украйна 

Междувременно стана ясно, че Зеленски е освободил от служба трима регионални шефове – на Луганска, Одеска и Хмелницка област. Не е посочена причина за тези решения, които бяха оповестени в канала „ Телеграм “ от представителя на държавното управление в Народното събрание.

Зеленски, който е сензитивен към обвиняванията на Запада за ширеща се корупция в украинското общество, уволни тази година няколко висши чиновници. Петима регионални шефове бяха отстранени или се отдръпнаха от постовете си. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР