Зашеметяващите успехи на Украйна на бойното поле предизвикаха възторг във

...
Зашеметяващите успехи на Украйна на бойното поле предизвикаха възторг във
Коментари Харесай

CNN: Западът чака отговора на Путин

Зашеметяващите триумфи на Украйна на бойното поле провокираха екстаз във Вашингтон. Но те могат да създадат войната още по-опасна .

За това предизвестява CNN.

Възвръщането на окупираните от Русия земи от Украйна е доказателство за храбростта на бойците, които се борят за оцеляването на една нация, за гениална военна тактика и за неуспехите измежду в миналото прехвалените въоръжени сили на Русия .

То утвърждава поддръжката на Запада за държавното управление на президента Володимир Зеленски и предлага нови благоприятни условия за съдружници. Възможно е също по този начин да докара до известно преразглеждане; военната помощ на Съединени американски щати, която първо включваше противотанкови оръжия и дребни оръжия, а по-късно включваше произведения като безпилотни самолети и гаубици, в този момент може да се наложи да бъде поправена, с цел да се помогне на Украйна да затвърди контрола върху новозавладяната територия.
 Съединени американски щати: Руските сили се изтеглят от Украйна
Съединени американски щати: Руските сили се изтеглят от Украйна

Агресорът бяга, счита анализатор

" Мисля, че това е основен миг. Той в действителност промени това, което другояче беше война на безсилие, и явно даде на Украйна преимущество, което й дава подтик в сериозен миг ", съобщи някогашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ и министър на защитата Леон Панета пред CNN в понеделник.

Но успехите на Украйна също по този начин възобновиха фокуса върху една смразяваща неопределеност: дълбочината, до която може да стигне притиснатият в ъгъла съветски президент Владимир Путин, в случай че загубите му станат политически неприемливи. Безразличието на Путин към човешките кланета е добре открито от жестокостите на тази война - и от дейностите на Русия в бруталните минали спорове в Чечения и Сирия. Въпреки че съгласно западните разследващи служби десетки хиляди съветски военнослужещи към този момент са починали в Украйна , Путин твърди, че страната му " не е изгубила нищо ".
 Кадиров: Моите отряди управляват Запорожка област в Украйна
Кадиров: Моите отряди управляват Запорожка област в Украйна

Послание от водача на Чечения

Все отново тези загуби се усещат вкъщи. Въпреки потискането на самостоятелните медии, се появяват рецензии от телевизионни коментатори и блогъри, които подлагат на критика воденето на войната. Депутати от 18 общински региона в Москва, Санкт Петербург и Колпино приканиха Путин да подаде оставка. И Кремъл призна, че Путин е бил наясно със събитията, въпреки да настояваше, че " специфичната интервенция " в Украйна ще успее .

Какво ще направи Русия по-нататък? Путин би могъл да одобри провалите като тласък за започване на офанзиви против освободените региони от въздуха или с артилерийски и ракетни снаряди.

На Запад от дълго време съществуват опасения дали в краен случай Путин няма да премине към потребление на химическо оръжие. Западните стратези не изключват опцията Русия даже да разположи нуклеарно оръжие с лимитирана мощ на бойното поле като последна мярка. Друга сфера на допустимо влияние е държаната от Русия атомна електроцентрала в Запорожие - най-голямата в Европа - която накара интернационалните нуклеарни чиновници да предупредят, че Москва си " играе с огъня " .
 Медведев: Русия може да изиска цялостна капитулация на Украйна
Медведев: Русия може да изиска цялостна капитулация на Украйна

Сегашните съветски претенции били " загрявка за деца "

Западът постоянно се е опитвал да пресметна къде са алените линии на Путин. Досега те не са били пресичани. Но никой не знае дали това ще се промени - а мистиката на Путин не разрешава да се реши какъв брой краен може да стане той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР