Зашеметителният сезон във приключи по най-подобаващия начин. След като цял

...
Зашеметителният сезон във приключи по най-подобаващия начин. След като цял
Коментари Харесай

Катастрофа в края: Моментът, преобърнал легендарна Ф1

Зашеметителният сезон във завърши по най-подобаващия метод. След като цялостен сезон ставахме очевидци на изключителни моменти и невероятни обрати, то и в последното съревнование (Гран При на Абу Даби) получихме доза от същото.
След като седемкратният международен първенец бе водач съвсем през всички обиколки, в края стана повреда, след която завоюва историческа първа купа и изпадна в възторг след реализиран триумф в последната обиколка.
Катастрофата, която промени всичко
С съществена " заслуга " за обрата в края бе Никълъс Латифи. Той катастрофира в последните обиколки на Гран при и колата бе ситуирана на пистата, тъй че се наложи смяна в цялото съревнование, до момента в който самият Хамилтън водеше с 11 секунди 6 обиколи преди края. Това докара до излизането на " сейфти кар " в края на надпреварата.
" Рейс надзор " се забави с решението си прекалено много, само че в последна сметка взе " соломоново " решение в интерес на почитателите, позволявайки една последна обиколка.
Така всичко се сведе до една-единствена обиколка. Преди това Верстапен прозорливо още веднъж влезе в бокса, с цел да си смени гумите, само че Хамилтън не получи сходен сигнал от своя щаб, защото по отношение на разпоредбите той щеше да загуби позиция в подреждането.
Така за последната решаваща обиколка внезапно всичко се обърна, защото водачът на Ред Бул бе с нови гуми и получи голямо преимущество. Той изпревари бързо-бързо съперника си от Мерцедес, а по-късно устоя на офанзивата му, с цел да финишира първи.
След решението на ФИА въпреки всичко още веднъж имаше недоволни, като Тото Волф бе най-яростен и беснееше по радиото, че взетото решение на ФИА е закононарушение.
Припомняме, че самото начало на Гран При на Абу Даби стартира със абсурден миг, в който .
Вижте с повече детайлности и акценти от всичко най-интересно от Гран При на Абу Даби - .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР