Заселването на планетата Марс е мечта на не един предприемач

...
Заселването на планетата Марс е мечта на не един предприемач
Коментари Харесай

Луксозният хотел на колела Tesla, предназначен за Марс

Заселването на планетата Марс е фантазия на не един бизнесмен и откривател. Илон Мъск също си е сложил такава задача.

Марс е планета, която е ситуирана на съвсем 100 милиона км от Земята. Тя не предлага удобни условия за просъществуването на индивида. Известно е, че температурите там може да варират от 0 до 120 градуса под нулата. Въздухът също не е подобаващ за дишане.

Това не пречи на откривателите да размишляват по какъв начин да колонизират Марс. Първата стъпка, несъмнено, е да се стигне до там. А когато стигнете - какво?

Основателят на SpaceX създава ракетата Starship, която съгласно неговите прогнози след няколко години ще може да прави галактически полети на дълги дистанции за пасажери, написа ЕйБиСи.

Ако този миг настъпи, ще имаме потребност от още нещо - хотел, в който да се настаним.

Именно за тази цел китайският художник Loongt показа дизайн на това по какъв начин би изглеждал мобилен първокласен хотел, основан с присъединяване на компанията Tesla.

Както може да предположите, това не е просто хотел. За да изследвате пейзажа на Марс, ще може да се настаните в същински курорт.

Изображенията демонстрират футуристичен дизайн, който значително подхожда на този на електрическите транспортни средства Tesla. Хотелът е на колела и ще се придвижва по повърхността на Марс. Състои се от три елементи. Едната е ситуирана начело и има форма на огромен стъклен купол. Това е зоната за занимания. На разположение имате фитнес зали, казина, площадки за наблюдаване и огромен въртящ се ресторант на върха, от който да се наслаждавате на панорама към Червената планета, до момента в който похапвате изискани деликатеси.
       View this post on Instagram                      
A post shared by L O O N G T (@loongtdesign)

Централната зона се състои от стаи с цилиндрична форма, където гостите могат да почиват.  И най-после, има зона, в която са интегрирани серия от въртящи се транспортни средства, с които потребителите да се насочат на екскурзии. В допълнение, те могат да се употребяват хоризонтално, с цел да летят като транспортен съд или отвесно, с цел да се търкалят по повърхността.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР