Заселническата дейност на Израел в момента е най-важният проблем за

...
Заселническата дейност на Израел в момента е най-важният проблем за
Коментари Харесай

Путин: Заселническата дейност на Израел в момента е най-важният проблем за Палестина

Заселническата активност на Израел сега е най-важният проблем за Палестина. Това съобщи през днешния ден палестинският водач Махмуд Абас на среща с съветския президент Владимир Путин в Кремъл, съобщи ТАСС.

"Това е доста рисково, опитваме се да използваме всички вероятни средства, с цел да се противопоставим на дейностите на Израел ", уточни Абас.

По думите му през днешния ден Близкият изток и Палестина изживяват доста сложни времена, "поредната рецесия ". "На първо място това са опитите и проектите на Израел за нови селища ", посочи палестинският президент.

Несекващата строителна активност в израелските колонии на Западния бряг на р. Йордан е една от пречките за споразумяване на палестинско-израелския спор, който продължава към този момент десетилетия. На 23 декември 2016 година Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция 2334, изискваща Израел неотложно да спре заселничеството в окупираните арабски земи. Израел съобщи тогава, че няма да извършва настояванията от този документ.

Миналия август министър председателят Бенямин Нетаняху заяви, че еврейската страна ще продължи да строи и да развива селищата по Западния бряг, припомня организацията. Абас разкритикува още веднъж преместването на американското посолство в Ерусалим, означи Абас.

"Противопоставяме се на опитите на американците да натрапят лични решения за най-чувствителните проблеми " за Палестина, сподели той.
Два дни преди Абас на посещаване в Москва бе Нетаняху, който в сряда бе признат от президента Путин, с цел да обсъдят по-специално обстановката в Сирия и израелско-палестинските връзки, припомня Франс прес.
На срещата с палестинския водач Владимир Путин изрази удовлетворение, че може да го осведоми за контактите на Москва със страните и водачите от района, заяви Кремъл в официално съобщение, представено от Агенция Франс Прес.

Днес следобяд Израел предприе нова серия въздушни удари в линията Газа след нощен конфликт с ислямисткото придвижване Хамас, контролиращо палестинския анклав.
Ден преди тези офанзиви, на които палестинците отвърнаха, конфликти имаше на границата сред Израел и линията Газа. Там израелските сили убиха двама палестинци и раниха над 200. Ранен бе също израелски боец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР