Засегнатият от наводнения Иран евакуира още градове и села. Метеоролозите

...
Засегнатият от наводнения Иран евакуира още градове и села. Метеоролозите
Коментари Харесай

Наводнения принудиха Иран да евакуира градове и села

Засегнатият от наводнения Иран изтегля още градове и села . Метеоролозите предизвестяват за още дъжд, осведоми Би Би Си.

Очакват се огромни наводнения в югозападни провинции . Представители на управляващите оповестиха, че ще източат язовири, които са претъпкани . Жените и децата са евакуирани на безвредни места, до момента в който мъжете са помолени да останат и да оказват помощ на управляващите.
 Снимка 416584
Източник:

През последните седмици огромна част от Иран беше наводнена . Около 70 души са починали при наводненията.

Градове като Сусенгерд, където живеят към 50 000 души, са пред риск. Днес градът ще бъде евакуиран дружно с още други пет обитаеми места в провинция Хузестан.

На 19 март в Иран започнаха проливни дъждове, които засегнаха 1900 обитаеми места . Хиляди пътища, мостове и здания са унищожени.

До момента 86 000 души са получили заслон.

Организациите за филантропична помощ не могат да се оправят с мащаба на рецесията, а иранският бюджет е под напън поради глобите на Съединени американски щати.
 Снимка 416585
Източник:

Експерти по околната среда имат вяра, че обезлесяването е една от главните аргументи за наводненията в Иран през последните години.

Междувременно " Джерусалим пост " написа, че Ирак е затворил контролно-пропускателен пункт на границата с Иран поради наводненията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР