Засегнати ще са 7 души след смъртта на двама пациенти

...
Засегнати ще са 7 души след смъртта на двама пациенти
Коментари Харесай

Шефът на пловдивската болница Св. Георги: 7 души са засегнати заради липса на човещина

" Засегнати ще са 7 души след гибелта на двама пациенти с ковид в пловдивската болница „ Свети Георги “ поради липса на човечност, професионализъм и отношение към пациента " - това съобщи шефът на лечебното заведение проф. Карен Джамбазов пред bTV, откакто стана ясно какви ще са наказванията след съдбовното очакване на стълбите.

Лекар, двама санитари, водачът на колата за спешна помощ, оставила двамата пациенти на студа, както и административен началник са освободени. Двама души са с предизвестие за уволняване.

Освен двамата мъже, в новото Коронавирус поделение борбата за живота губи и трети мъж, описа неговата щерка, също разкарван от клиника в клиника.

„ Всичко друго може да приемем, главният проблем е човещината и отношение към пациентите, това е непростимо, заради тази причина, излезе комисията със заповед и 7 души ще са наранени “, сподели Джамбазов.

Той разясни, че от деня на сигналите е почнала инспекция в болничното заведение. Това, което се е случило в елементи, е проявление на непрофесионализъм по съответния случай.

„ Свети Георги “ не отхвърля банкет и лекуване в най-тежките случаи – една от огромните лечебни заведения в България сме, разкриваме кревати, увери професорът.

" Пациентите са били преместени, с цел да може и други да получат здравна помощ. Проблемът е кой и по какъв начин ги е преместил “, сподели още шефът на лечебното заведение.

Областният шеф Дани Каназирева дефинира нещастието в болничното заведение като неприемлива и съобщи, че има 20 здравни заведения, които са подложени на напрежение, само че има кревати. Големият проблем е неналичието на личен състав, разясни тя.

" Хоспитализирани са близо 900, непрекъснато поетапно разкриваме кревати – 924 към този момент са и 90 интензивни в тях. Всички лечебни заведения са ангажирани- частни, държавни и общински ", сподели още Каназирева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР