Засега украинските войски успяват да удържат фронта в условията на

...
Засега украинските войски успяват да удържат фронта в условията на
Коментари Харесай

Засега украинските войски успяват да удържат фронта в Източна Украйна


Засега украинските войски съумяват да удържат фронта в изискванията на огромната съветска атака в Източна Украйна. Според информацията тук-там даже да контраатакуват. Това оповестява Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4402
В оперативните данни се показва още, че съветските сили нападат критична  инфраструктура в Харков. На юг от Изюм обаче търпят провали и тежки загуби.

Украинците споделят, че техните войски са съумели да си върнат град Маринка в Донецка област. Британското министерството на защитата удостоверява тази информация и уточни, че украинците отблъскват многочислени опити за прогрес на съветските сили.

Боевете се водят по дълга 480-километрова фронтова линия в Източна Украйна. Президентът Зеленски сподели, че обстановката в Мариупол остава извънредно тежка.

„ Ситуацията в Мариупол остава без никакви промени. Руските войски блокират всевъзможни опити за образуване на филантропични коридори и избавяне на нашите хора - локалните поданици, които са в ръцете на окупаторите. Те се пробват да депортират или даже да ги активизират към окупаторските сили. Не е известна ориста на десетки хиляди мариуполци, които преди този момент са били преместени на територията, следена от Русия. За страдание, не чуваме отговора на нашето предложение за замяна, което може да разреши спасяването на цивилни поданици и бранители на Мариупол ”, съобщи Володимир Зеленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР