Засега сме като оазисче по мерките и по това, които

...
Засега сме като оазисче по мерките и по това, които
Коментари Харесай

Борисов пак прекъсна брифинга, България била оазис на фона на другите държави

Засега сме като оазисче по ограниченията и по това, които сме създали. Рискът този оптимизъм да ни накара да отпуснем доста ограниченията може да докара по-късно да огромна заболеваемост, която да не може да се овладее. Това съобщи Бойко Борисов , който за втора поредна седмица прекъсна на здравните управляващи, с цел да разсъждава пред медиите на тематика " ковид ".
Той обясни по какъв начин в България нищо съвсем не е затворено и по какъв начин в Европа хората трябавло да се приберат по домовете си в 18 часа. " А тук - даже можеш да отидеш на ресторант, в случай че си в хотел. Всичко работи, стопанската система работи ", повтори обичаната си теза министър председателят.
" Оптимизмът, който има във всички нас, доста внезапно докторите го опровергават. Новият вариант на ковид се разви със страшна мощ във Англия, Холандия, Германия, Испания и виждате числата ", сподели министър председателят.
" Той се придвижва извънредно бързо и по тази причина, макар месеците локдаун в тези страни, продължава да се усилва броя на инфектираните и този на умрелите ", сподели той. 
" Дали сме си като дата 31 януари. Компромисът, който можем да създадем, обвързван със здравето, е само с образованието. По избран ред и учениците от 5. до 12. клас ще стартират да се въртят и на присъствено образование. Дължим го на това потомство, което месеци наред не върви на учебно заведение и това е проблем ", сподели още министър председателят.
" Прави усещане, че от близо 30 000 в ресторантьорския отрасъл 6300 са подали заявки за подкрепяне. Рискът при новия вариант е голям. До 31 януари ще следим обстановката. Разхлабването на учениците и фитнесите може да докара до леко повишение на инфектираните ", добави Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР