Засега съм добре, семейството ми е още в болница, днес

...
Засега съм добре, семейството ми е още в болница, днес
Коментари Харесай

Съсед за ужаса с взривения апартамент във Варна: Виках за помощ, не можех да спася семейството си

Засега съм добре, фамилията ми е още в болница, през днешния ден ги изписват. Беше потрес, удар за всички ни в блока. Пълна покруса. Това сподели Иван Иванов, комшия на някогашния служител на реда Веселин Димитров, търсен за мощния гърмеж, избухнал рано сутринта в понеделник в апартамент във варненския регион "Владиславово ", представен от Нова телевизия. Експлозията взе две жертви, а над 10 души бяха ранени.

Събудихме се в 3.40 часа от мощен гърмеж. Погледнах през прозореца – видях по какъв начин се извисяват пламъци. Нямаше по какъв начин да спася фамилията си от пъкъла, бяхме в капан – отвред бяхме обградени от пушеци. Помня само, че им дадох мокри кърпи за лицата, с цел да не дишат пушека. Виках за помощ. В жилището беше и 4-годишното ми дете. Бях толкоз уплашен от случилото си, че не помня по кое време ни изведоха пожарникарите, описа младият мъж.

"Единственото, което помня е да дам на фамилията си мокри кърпи. Единствено отварях малко прозореца. Притесних се доста за детето, то е на 4 години. ", споделя още той.

На фамилията му е и оживялото куче, открито измежду руините. "Имахме по-малко куче, жена ми го изведе на ръцев, питах за Рекс, два пъти. Бях го отписал. Мислех, че е труп ", споделя още той.

Той посочи, че сега са се настанили при родителите му, само че не могат да останат там за дълго.

Директорът на дирекция "Социални действия " в Община Варна Таня Василева заяви, че след гърмежа в общински жилища са настанени 13 индивида. Тя посочи, че потърпевшите могат да се извърнат за помощ към кмета на регион "Владиславово ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР