Засега планът болница „Лозенец“ да стане Национална детска болница остава

...
Засега планът болница „Лозенец“ да стане Национална детска болница остава
Коментари Харесай

Планът за сливане на Педиатрията и болница Лозенец е замразен

Засега проектът болница „ Лозенец “ да стане Национална детска болница остава краткотрайно замразен. Здравният министър проф. Асена Сербезова беседва с шефовете на болница „ Лозенец “ и на педиатричната болница „ Проф. Иван Митев “.
Пред здравния министър изпълнителният шеф на университетска болница „ Лозенец “ доцент доктор Радосвет Горнев настоя лечебното заведение да резервира статуса си и да продължи да работи като база за образование на студентите от Медицинския факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. „ Поехме ръководството на болничното заведение в доста тежък миг – тя беше в неприятно финансово положение и с просрочени отговорности “, уточни доцент Горнев. Той посочи, че болница „ Лозенец “ е основно лечебно заведение и по тази причина не би трябвало да се прибързва в решенията за преобразуването ѝ.

„ Срещата е ползотворна, тъй като се обединихме към това, че образователният и лечебният развой в болница „ Лозенец “ би трябвало да продължат неотложно при гарантиране високо качество както на образованието, по този начин и на здравната грижа, оказвана на пациентите “, съобщи проф. Сербезова.

Директорът на педиатричната болница доктор Благомир Здравков разяснява след срещата, че замразеното обединение на двете лечебни заведения е положително решение.

„ За нас е положително, доста неясноти могат да бъдат изяснени “.

По време на срещата Сербезова е поискала от Здравков да изготви отчет за положението на педиатричната болница.

Решението за прекъсване на плана беше взето през вчерашния ден, по самодейност на здравния министър, до момента в който не бъдат изяснени всички обстоятелства по случая.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР