Засега няма процесори с архитектура AMD Zen, които да са

...
Засега няма процесори с архитектура AMD Zen, които да са
Коментари Харесай

AMD подготвя продажбите на хибридните процесори Athlon 200GE и Athlon Pro 200GE

Засега няма процесори с архитектура AMD Zen, които да са директни ценови съперници на чиповете от сериите Intel Celeron и Pentium. Това са процесори за евтини офисни и домашни компютри, които се закупуват в големи партиди от OEM производителите.
След превъзходното завръщане на пазара на процесори от приблизително и високо равнище, Advanced Micro Devices се приготвя да покори и бюджетния сегмент. Публикувана бе първата информация за двуядрения чип Athlon 200GE от семейството хибридни процесори Raven Ridge. По всичко проличава, че продажбите на новите APU ще стартират напълно скоро.



AMD Athlon 200GE се появи в бенчмарка GeekBench 4. Тестовият стенд включва дънната платка ASUS TUF B350M-Plus Gaming с чипсета B350. Освен това, в техническите характерности на дъното ASUS ROG Crosshair VII Hero е включена поддръжката на тези APU.



Хибридните процесори AMD Athlon 200GE и Athlon Pro 200GE имат две Zen процесорни ядра с поддръжката на многопоточност. Налични са 4 MB кеш памет от трето равнище и графично ядро Radeon Vega 3. Чипът работи с тактова периодичност 3,2 GHz, а TDP е едвам 35 W.

Според уеб-портала ComputerBase, процесорите AMD Athlon 200GE и Athlon Pro 200GE ще бъдат показани по време на събитието Computex 2018, оповестено за 5 юни в Тайпе.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР