Засега няма коментар от украинска страна Ръководителят на руската частна

...
Засега няма коментар от украинска страна Ръководителят на руската частна
Коментари Харесай

Бахмут е превзет, обяви Пригожин

Засега няма коментар от украинска страна

Ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че неговите бойци са поели цялостния надзор над украинския град Бахмут и ще предадат контрола над града на съветските военни на 25 май, предадоха Ройтерс, Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" На 20 май 2023 година, през днешния ден, на обед, Бахмут бе високомерен изцяло ", сподели Пригожин във видео, публикувано от неговата пресслужба в канала Телеграм. Във видео се вижда Пригожин във военна униформа, застанал до въоръжени мъже, държащи съветски флагове и банери с името " Вагнер " пред разрушени здания.

Пригожин съобщи, че неговите сили ще се изтеглят от Бахмут от 25 май за отмора и тренировки.

Като звуков декор на видеото се чуват далечни детонации, до момента в който Пригожин приказва, отбелязва Ройтерс.

Засега няма коментар от украинска страна, добавя организацията.

Агенциите не могат към този момент да потвърдят информацията, обявена от Пригожин, от самостоятелен източник.

" Операцията по завладяването на Бахмут продължи 224 дни. Тук беше единствено " Вагнер ", добавя във видеото Пригожин, който е в отрит спор с съветската военна подчиненост, отбелязва Франс прес.

" До 25 май ние ще претърсим изцяло града, ще създадем отбранителни позиции и ще го предадем на военните, с цел да се грижат за него ", съобщи Пригожин във видео, публикувано от неговата пресслужба в канала Телеграм. " Ние ще се върнем в базите ", добави той.

Битката за Бахмут беше една от най-дългите и най-кървавите в спора в Украйна. Двата лагера понесоха тежки загуби.

По-рано тази седмица Украйна разгласи, че си е върнала над двайсет квадратни километра, окупирани от съветските сили северно и южно от града, показва Франс прес. Същевременно Украйна призна, че бойците на " Вагнер " имат прогрес в самия град, където в западната част беше останало единствено малко гнездо на украинска опозиция.

Фланговете, където украинците споделят, че напредват покрай Бахмут, са държани от постоянните войски на съветската войска и Евгений Пригожин умножи рецензиите към тях, обвинявайки ги, че бягат от техните позиции или, че съветският общоприет щаб не доставя задоволително боеприпаси на неговите хора.

" Ние не се биехме единствено с украинската войска в Бахмут, само че също и с съветската администрация, която ни слагаше кол в колелото ", съобщи Пригожин през днешния ден.

Още един път той остро разкритикува съветския министър на защитата Сергей Шойгу и началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР