Засега няма информация в България да са доставени засегнати партиди

...
Засега няма информация в България да са доставени засегнати партиди
Коментари Харесай

Няма данни засега у нас да има от заразената бебешка храна

Засега няма информация в България да са доставени наранени партиди бебешки храни на френската компания Лакталис (Lactalis), оповестиха от Българската организация по сигурност на храните.

Френските управляващи не разрешиха продажбата на мляко за бебета и още няколко бебешки храни, създавани от компанията Лакталис (Lactalis) за Франция и задгранични пазари. Забраната е подхваната, заради открито съществуване на салмонела в храните, показват от БАБХ.

За да обърне внимание и защищити потребителите, които вероятно може да са си закупили, наранени артикули от друга страна, БАБХ също е разгласила листата с продуктите и партидите на френските управляващи. България не попада в този лист.

Френските управляващи не разрешиха потреблението и износа на 620 млечни продукта на концерна за детски храни Lactalis след нови 5 случая на заразяване на бебета със салмонелоза.

Близо 7000 тона млечни храни за дребни деца са спрени от продажба поради заплаха от евентуално заразяване със салмонела.

Lactalis няма информация какво количество към този момент е продадено, само че съобщи, че е разкрила евентуалната причина за заразяването, заяви „ Фигаро “.

Първоначално, на 2 декември, компанията заяви за 12 инфектирани със салмонела продукта. В неделя обаче министерството на стопанската система и финансите разшири листата с още 608.

Властите приканиха родителите във Франция да не употребяват продуктите от марките Milumel, Picot и Carrefour, създадени от 15 февруари насам в Lactalis.

Спрян е и износът им към Алжир, Мароко, Англия, Тайван, Румъния, Гърция, Бангладеш, Китай, Перу, Грузия и Пакистан. България не попада в този лист.

Количествата млечни артикули, наранени от случилото се, са големи, призна представител на компанията-производител.

На 2 декември Главната здравна дирекция заяви, че стопира от продажба и изтегла три марки детско мляко с марките Picot SL без рактоза, Lait Pepti Junior и Lait Milumel поради като е била осведомена за заразяване със салмонелоза на 20 деца на възраст под 6 месеца в 8 разнообразни района. Става дума за млека за деца до 1 година, създадени сред средата на юли и края на ноември от Lactalis.

Миналата седмица бяха доказани нови 5 случая на заразяване. В единия от тях бебето е яло артикул, изчезнал в листата на първите 12 спрени - Picot riz до 1 година Състоянието на децата се усъвършенства, посочи дирекцията.

Компанията разгласи, че заразяването е почнало евентуално в една от кулите за сушене в интервала 1-6 май т.г. и е взела ограничения за дезинфектиране на оборудването. Говорителят на компанията съобщи, че продуктите от листата могат да бъдат върнати в аптеките и магазините за хранителни артикули, както и че вариантите на салмонелата могат да бъдат унищожени с варене в продължение на 2 минути.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР