Засега няма да има увеличение на заплатите с 20% и

...
Засега няма да има увеличение на заплатите с 20% и
Коментари Харесай

Синдикатите на МВР в МС: Засега няма да има увеличение на заплатите, протестите продължават


Засега няма да има нарастване на заплатите с 20% и митингите ще продължат, обявиха от синдикатите на Министерство на вътрешните работи след среща с премиера Кирил Петков в Министерския съвет.

Синдикатите оповестиха още, че протестните дейности ще продължат.

Вдигането на заплатите е обвързано от властта с реформиране на системата, само че те отхвърлили това искане, защото управлението взима това решение, а не редовите чиновници в Министерство на вътрешните работи.

„ И през днешния ден в диалозите ни с премиера няма схващане, няма и решение. Въпросът за заплатите остава провесен “, съобщи Венци Станков от профсъюз „ Огнеборец “.

По думите му високият % инфлацията и изоставането на приходите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи рефлектира отрицателно върху тях.

Синдикалната организация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи разгласи, че сигурно ще продължи с митингите, само че би трябвало да се разиска под каква форма и по кое време.

„ Премиерът Петков даде обещание, че в случай че сме на същата позиция след 60 дни, той ще поеме персонална отговорност за това “, сподели представител на синдикатите на Министерство на вътрешните работи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР