Засега не звучат убедително обясненията /б.р. по скандала с машините

...
Засега не звучат убедително обясненията /б.р. по скандала с машините
Коментари Харесай

Панев: ГЕРБ иска да отблъсне максимален брой хора от изборите

" Засега не звучат безапелационно обясненията /б.р. по абсурда с машините за гласуване/, само че в това време не звучи безапелационно и офанзивата на ГЕРБ. Работата им сега е да пораждат подозрения, тъй като за тях тези избори са на живот и гибел ", съобщи съпредседателят на " Зелено придвижване " Владислав Панев в " Денят ON AIR ".

Според него тактиката на ГЕРБ е да се отхвърлен оптимален брой хора от изборите, тъй че следените гласове да са повече от свободните.

" Нека в действителност " Сиела Норма " да обясни защо става въпрос ", прикани Панев пред Bulgaria ON AIR.

Той вижда във Фонда за сигурност на енергийната система един запас от средства, посредством които българското държавно управление може да облекчи доста натиска на цената на тока и парното за семействата.

" Другият запас е азерският газ, който към този момент въздейства на цената и за семействата, и за бизнеса. Не го използваме оптимално, имаме уверения от азерската страна, че можем да купуваме до 1 милиарда куб. м на цена към 4 пъти по-ниска от цената, която купуваме от " Газпром ", посочи лидерът на листата на " Демократична България " (ДБ) в 24 МИР.

Причината да не се купува азерски газ, съгласно Панев, е прям бойкот от страна на бордовете на държавните енергийни компании – " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз ", които са " назначени от ГЕРБ с дълготрайни мениджърски контракти ".

" Все още сегашният енергиен министър, който, за жалост, бе преназначен от президента Радев за още 3 месеца - господин Живков, не прави нищо в тази посока. За мен и господин Радев, и господин Живков носят избрана виновност за това, че енергийните държавни компании бездействат в ущърб на българския бизнес ", счита той.

Панев е безапелационен, че чистка в енергетиката би трябвало да има и по този начин държавните енергийни компании да проработят като същински компании.

" Нашето предложение от 3 години насам е условие на мажоритарни дялове от държавните компании на фондовата борса, тъй че частните акционери да търсят сметка от мениджмънта за нанесени вреди. По този метод в действителност ще прекратим всевъзможни злоупотреби, тъй като на шефовете ще им пари откъм гърба и ще знаят, че във всеки един миг може да се окажат на подсъдимата пейка ", акцентира кандидат-депутатът от Демократична България.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР