Засега началото на следващата учебна година остава за септември, без

...
Засега началото на следващата учебна година остава за септември, без
Коментари Харесай

Началото на учебна 2020-2021 година засега остава за септември

Засега началото на идната образователна година остава за септември, без да се трансферира образователен материал от предходната година. Учителите ще имат опция да оформят по естествен метод крайните годишни оценки на учениците. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

„ Проведохме срещи с разнообразни групи, с цел да намерим дружно най-хубавото уравновесено решение по какъв начин да завърши образователната година. Засега се надяваме, че матурите ще бъдат при започване на юни, а изпитите след 7 клас - в средата на юни. Конкретните дати ще бъдат оповестени тази седмица ”, сподели още Михайлова.

По думите й, зрелостниците и седмокласниците ще имат задоволително време да се приготвят за изпитите. Зам.-министърът на образованието разяснява и метода, по който ще протече акцията за кандидатстване в университети в чужбина.

„ Голяма част от университетите в чужбина отсрочват акциите си, тъй че зрелостниците сигурно ще могат да аплайват. Просто всичко ще бъде с едно закъснение във времето в границите на допустимото “, изясни Михайлова.

„ От през днешния ден по Българска национална телевизия ще се излъчват специфични уроци за зрелостниците, защото матурата е на фокус “, добави зам.-министърът на образованието и науката. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР