Засега идеята е да не работи само Народното събрание От

...
Засега идеята е да не работи само Народното събрание От
Коментари Харесай

Депутати предлагат и Рамазан байрам да е почивен ден

Засега концепцията е да не работи единствено Народното събрание

От Движение за права и свободи предложиха Народното събрание да почива в петък поради мюсюлмански празник, сходно на Великден. Днес депутатите одобриха краткотрайно да работи остарелият устав за работа на Народното събрание (НС). В него е планувано тази седмица те да са във почивка. Затова и бе утвърдено предложение за анулация на въпросната почивка.

По този мотив обаче ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ излезе на трибуната и разгласи : „ Уважаеми госпожи и господа народни представители, честити ви светли празници! Аз мисля, че великденските празници минаха. Поне съм останал с такова усещане. Но следва Рамазан байрам . Днес и на следващия ден още е Рамазан и в петък е първият ден на Рамазан байрам. Може би от тази позиция да се обърнем към мюсюлманите народни представители – те в петък най-вероятно ще бъдат на байрам и няма да бъдат на съвещание в Народното събрание. Може да предложим петък да е неработен ден за Народното събрание. Благодаря ви! “

Председателят на новия парламент Росен Желязков пожела от своя страна: „ Светли празници и за християни, и за мюсюлмани! “

Той обаче изиска публично документално предложение петък да е неработен ден за Народното събрание, в случай че Движение за права и свободи желаят то да бъде подложено на гласоподаване.

И фактически депутати от партията на Доган, отпред с ръководителя Карадайъ, по-късно са внесли такова предложение, сподели информация на „ Флагман “. В него обаче няма никакви претекстове.

Очаква се предлагането да бъде подложено на гласоподаване на следващия ден . Любопитно е какво ще реши болшинството в Народно събрание.

Ако концепцията на Движение за права и свободи бъде призната, това може да стане мотив мюсюлманският празник да стане почивен и за цялата страна.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР