Засега единственото съображение на Русия да поддържа украинския транзит, са

...
Засега единственото съображение на Русия да поддържа украинския транзит, са
Коментари Харесай

Украинският транзит остана единствената директна газова връзка от Русия за Европа

Засега единственото основание на Русия да поддържа украинския пренос, са " другарските " ѝ страни в Европа – на първо място Унгария, която получава природен газ главно посредством украинския маршрут. Въпреки това в края на август унгарските управляващи се презастраховаха, осигурявайки си спомагателни газови доставки на преференциални цени по Турски поток.

В момента размерът на доставките през територията на Украйна е под 40% от вероятния потенциал. След като Русия пое контрола над директната станция в Сохрановка и съгласно украинските управляващи я извади от експлоатаци, на територията на Украйна остана да работи единствено едно директно оборудване – станцията Суджа. Ако бъде блокирана или атакувана, Европа ще загуби още почти половината от сегашните съветски газови доставки, отбелязва Bloomberg.

В момента общият размер на съветските газови доставки за Европа е към 80 милиона кубически метра дневно. Без украинския пренос, главен източник на съветски газ остава Турски поток, посредством който Русия ще може да доставя с газ...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР