Засега българските мобилни оператори не могат да вдигнат цените на

...
Засега българските мобилни оператори не могат да вдигнат цените на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Мобилните оператори не могат да вдигнат цените

Засега българските мобилни оператори не могат да вдигнат цените на месечните такси. Това съобщи от трибуната на Народното събрание министърът на стопанската система Корнелия Нинова.

Румен Гечев попита Нинова по какъв начин ще отбрани българските консуматори, на което тя подсети за проблема с желанието и на трите мобилни оператори с повдигането на месечните такси поради инфлацията за 2020 и 2021 година.

„ Това е непозволено. Ние издадохме заповед, с която забранихме това. Разбира се, мобилните оператори я апелират в съда и в случай че съдът отхвърли нашата заповед, те ще могат да вдигнат цените, само че към този момент това не може да стане “, сподели Нинова.

Тя напомни и желанието да се напише закон, който да пази длъжниците против колекторските компании, които ходели по села и градове и притискат длъжниците, тормозели ги с лихви и такси върху вземанията им, а в този момент поради рецесиите този проблем е свръхголям.

" В Българска народна банка има 17 регистрирани компании за събиране на банкови заеми, оттова нататък съгласно информацията, която успяхме да намерим, има към 40 други компании в България, само че те не са нито лицензирани, нито потвърдили капитал. Поемам ангажимент, че в най-скоро време ще го внесем този закон. Вече усещаме отпор, през вчерашния ден на съвета един от специалистите пресметна, че това е ползи за сред 4-5 милиарда лева ", сподели Нинова.

Тя разгласи, че идващите въпроси, с които ще се заеме, са частните правосъдни реализатори и ограничения против далавера с цените и нерегламентирано повишаване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР