Заседналият преди месец край Камен бряг кораб Вера Су помръдна

...
Заседналият преди месец край Камен бряг кораб Вера Су помръдна
Коментари Харесай

Вера Су помръдна, но само с няколко метра |

Заседналият преди месец край Камен бряг транспортен съд " Вера Су " помръдна с няколко метра, откакто огромна част от товара му бе извадена. 

Рано тази заран бяха възобновени опитите с влекач да се изтегли кораба. Разтоварени бяха над 1500 кубически метра азотни торове.

Очаква се до края на деня да бъдат свалени и последните към 700 кубика карбамид, които към момента се намират на борда на плавателния съд. 

От Министерство на околната среда и водите оповестиха, че се прави спомагателен мониторинг на морските води и въздействието на избавителната интервенция върху тях. Това се прави от 7 пункта в региона на „ Вера Су ”. Те са съобразени с посоката морското течение.

Продължава и ежедневният мониторинг от бреговия пункт на 60 метра южно от заседналия транспортен съд.

Екипите на Министерство на околната среда и водите са открили очевидно белезникаво замътняване на водите в региона на носа на кораба. Уведомена е „ Морска администрация “. Екипи ще работят, с цел да не се допусне замърсяване на морската вода.

През уикенда имаше няколко несполучливи опита за изтеглянето на " Вера Су ". При първия от тях участваха два влекача, само че въжето се скъса. Впоследствие към тях се причисли и трети влекач, само че корабът не помръдна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР