Заседанията на македонско-българската историческа комисия се провеждат редовно и засега

...
Заседанията на македонско-българската историческа комисия се провеждат редовно и засега
Коментари Харесай

Македонско-българската комисия провежда редовни срещи, но пак е в задънена улица

" Заседанията на македонско-българската историческа комисия се организират постоянно и към този момент няма прогрес. "

Това съобщи в Щип учен Драги Георгиев, който е съпредседател на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и просветителни въпроси сред Северна Македония и България.

Той уточни, че тази година комисията е провела съвещание през февруари, а идващото е през април. На въпроса по кое време в дневния ред на Комисията ще бъде включен въпросът за характера и активността на Гоце Делчев, Георгиев отговори, че дневният ред се дефинира преди самото съвещание.

" Все още не сме определили дневния ред за идващото съвещание ", споделя Георгиев.

Запитан по кое време се чака прогрес след толкоз доста съвещания и дали ще имат решение, което ще оповестят обществено, Георгиев отговори, че Комисията ще работи, до момента в който има опция за полемика.

" Разговорите би трябвало да се водят, разговорът би трябвало да продължи и не е несъмнено по кое време ще има резултати ", сподели Георгиев.

Той уточни, че сега Комисията разисква македонските учебници за седми клас и българските учебници за шести клас.

" В момента се разискват учебниците за македонската просветителна система и за шести клас за българската просветителна система, към този момент сме ги приключили. Това е Средновековието ", сподели той.

Запитан дали ще има промени в състава на македонско-българската историческа комисия, Георгиев акцентира, че това не зависи от членовете, а както сподели, зависи от политическата обстановка. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР