Заседанието на тристранният съвет вчера е приключил без да бъде

...
Заседанието на тристранният съвет вчера е приключил без да бъде
Коментари Харесай

Димитър Манолов: 450 000 души системно полагат нощен труд

Заседанието на тристранният съвет през вчерашния ден е завършил без да бъде взето решение цената на нощния труд да се увеличи. От синдикатите желаеха по 2,50 лв. на час.
„ Не може ставката да е 25 стотинки на час. От 12 години тя не е мърдала “, възмути се президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов в ефира на бТВ.

„ Предлагаме добавката да се дефинира като % от главната работна заплата. Вчера на Тристранката всички бяхме съгласни, само че новата председателка на съвета не се съгласи. Това е недопустимо и няма да оставим нещата по този начин “, заканват се синдикатите.

По думите на Димитър Манолов това е признато с подзаконов нормативен акт и има вяра решението да се промени.

„ 450 000 индивида в България редовно поставят нощен труд. За 10 години полагане на нощен труд организмът на човек се състарява със 16 години. Законът би трябвало да се промени “, безапелационен е Манолов. „ Това е фрапираща политическа неумелост “, добави той.

„ Дебатът трябваше да продължи с какъв брой да се промени. Вече и политиците си дават сметка, че България нищо хубаво не я чака с дребната заплата. Нито ще влезем в Шенген, нито в Еврозона с тези приходи. Понеже капиталът им е изначалната природа, те си споделят: " Давай да върви ". Темповете, с които нараства минималната работна заплата в последните години, са прилични. Ако това беше станало след 2008 година, в този момент тя щеше да е на положителни равнища. Разговори за предишното са безсмислени. Бизнесът си има един катахизис, който си четат на всяка среща, че няма задоволително фрагменти. Лошото е, че кадърната част от нашите сънародници, бягат в чужбина “, сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР