Заседанието на сръбския парламент прерасна в скандал между управляващата коалиция

...
Заседанието на сръбския парламент прерасна в скандал между управляващата коалиция
Коментари Харесай

Скандал, блъскане и обиди в сръбския парламент заради Косово

Заседанието на сръбския парламент прерасна в скандал сред ръководещата коалиция и националистическите опозиционни партии след замяна на обвинявания.

Президентът Александър Вучич реагира остро на подвикванията на опозицията по време на представянето на държавния отчет за договарянията за Косово, като ръководителят на Народното събрание Владимир Орлич насочи няколко устни предизвестия. Звукът на директното предаване по държавната телевизия включваше единствено казаното от президента и ръководителя на Народното събрание, като микрофоните на депутатските скамейки бяха изключени.

Депутатите от националистическата съпротива разпънаха транспарант с надпис " Не на капитулацията " и носеха по-малки плакати с сходни послания.

 

Заседанието се прекъсна още по времето за въпроси, откакто ръководителят на националистическото придвижване " Двери " Бошко Обрадович се нахвърли върху Вучич и приключи обръщението си с думите, че не е съпротива на Сърбия, а на Вучич.

Депутати от Сръбската прогресивна партия (СНС) на Вучич и други партии от ръководещата коалиция станаха от местата си, с цел да се изправят против Двери, Орадов и други опозиционни депутати, като пред скамейката, на която седеше президентът, се образува опашка от служители на реда в цивилни облекла.
Вучич отговори с обидни реплики по адрес на опозицията, наричайки ги крадци и страхливци, и с гръмки изказвания за своята ангажираност и обич към Сърбия.

Инцидентът се успокои след няколко минути, като Вучич и ръководителят на Народното събрание Орлич приканиха депутатите от ръководещата коалиция да се върнат на местата си. Когато обстановката се успокои, Вучич направи още обидни забележки, ориентирани към трима депутати от опозицията.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР