Заседанието на Социалистическия интернационал започна със среща на президиума в

...
Заседанието на Социалистическия интернационал започна със среща на президиума в
Коментари Харесай

Корнелия Нинова ще говори за предизвикателствата пред съвременните лидери в Ню Йорк

Заседанието на Социалистическия интернационал стартира със среща на президиума в Ню Йорк. В него присъединяване взе ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която е и вицепрезидент на международната организация. Основните тематики на срещата през днешния ден бяха битката с бедността, отбраната на човешките права, мястото на дамите и равенството на половете. Утрешното съвещание на форума, който се организира в централата на Организация на обединените нации, ще бъде намерено от Антонио Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации. На него ще бъдат разисквани споровете в Близкия изток, проблемите с миграцията и бежанците. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще приказва за провокациите пред актуалните водачи и за политилите за смяна.

В съвещанието вземат участие държавни и партийни водачи от целия свят - Австрия, Белгия, Финландия, Чили, Израел, Мексико, Бразилия, Турция, Молдова, Венецуела, Русия, Палестина и други, с които Нинова ще организира двустранни срещи.

Социалистическият интернационал е международна организация, състояща се от социалдемократически, социалистически и работен партии. Понастоящем тя обгръща 153 политически партии и организации от над 100 страни от всички континенти. В момента 53 партии от Интернационала оглавяват държавни управления. Социалистическият интернационал има специфичен статут към Организация на обединените нации, като сферите ѝ на подготвеност включват битката с бедността, развиването на демокрацията, отбраната на човешките права.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР