Заседанието на парламента утре ще започне в 11 ч, вместо

...
Заседанието на парламента утре ще започне в 11 ч, вместо
Коментари Харесай

Първите законопроекти в 47-то НС чакат вече комисиите

Заседанието на Народното събрание на следващия ден ще стартира в 11 ч, вместо в 9 ч. Предложението направи ръководителят на Народно събрание Никола Минчев от " Продължаваме промяната ". Мотивите му бяха, че другояче ще се получи огромно спиране сред разглеждането на първа точка в дневния ред за опция на депутатите за отдалечено присъединяване за депутати, сложени под карантина, и блиц контрола, който стартира в 12 ч. За бяха 206 народни представители, четирима срещу, а 9 се въздържаха.

Днес е първото постоянно съвещание на 47-то Народно събрание, което стартира с полагане на клетва на депутата от Политическа партия Николай Събев, който предходната седмица беше под карантина.

Председателят Никола Минчев изясни и новите постъпили законопроекти - Първият на ГЕРБ - за налагане на мораториум на страните задължения, законопроект за Закона за младежта, законопроект за отбрана на потребителите, законопроект за запазване на околната среда, законопроект на активността на груповите капиталови схеми, законопроект за одобрение на конвенцията на Съвета за взаимопомощ сред държавите-членки на Европейски Съюз, законопроект за ратификация по Комисията по наказателни правни въпроси, конвенцията за трансферно-осъдени лица и екстрадиция, законопроект за Закона за придвижване по пътищата, закон за ограниченията за изключителното състояние и превъзмогване на последствията, оценка на програмата за развиване на въоръжените сили на Република България, законопроект за изменение на правосъдната власт, краткотрайна комисия за правилника за активността на Народно събрание, импортиран от ПГ на Политическа партия, законопроект за облигациите. Законопроектите ще бъдат разпределени по комисии, откакто те бъдат формирани.

Минчев показа и три информации . Първата - за избор на членове и ръководители на органите с изминал мандат - ръководител на Изборна комисия за документите към разследващите служби, ръководител на Комисията за отбрана на персоналните данни, ръководител към Висш съдебен съвет, инспектори към Висш съдебен съвет, избор на ръководител на КЕВР, избор на член на Народно събрание на Агенцията по желание на шеф и подуправители на Българска народна банка, избор на шеф на Национален осигурителен институт и на Фискалния съвет.

Справка за членове на органите, чийто мандат е предварително преустановен - избор на член на Висш съдебен съвет за Прокурорската гилдия, избор на член на Бюро за СРС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР