Заседанието на Общинския съвет на Пловдив започна и продължава с

...
Заседанието на Общинския съвет на Пловдив започна и продължава с
Коментари Харесай

Следобедните новини онт Южна България на 19.12.2022 г.

Заседанието на Общинския съвет на Пловдив стартира и продължава с митинг с претенции за оставката на кмета Здравко Димитров и на съветници поради противоречиви и скандални решения на управата на Пловдив, които не са в полза на града и жителите му. Под гражданския напън с цялостно единогласие беше спрян планът за пробива под Водната палата. Самият градоначалник не участва, тъй като е в болнични. С цялостно болшинство от 47 гласа „ за “ съветниците на пловдивския локален парламент одобриха и предлагането на Демократична България постройката на някогашната Белодробна болница в града да се употребява от търсещите протекция и леговище там украински бежанци, до момента в който имат потребност.

========================================

Районна прокуратура-Хасково притегли като обвинен 40-годишен мъж за подкрепяне на 10 сирийски жители да преминат нелегално през страната. Престъплението е осъществено в землището на свиленградското с. Дервишка могила, допълват от прокуратурата.

========================================

Мъж е с заплаха за живота, откакто е бил прострелян при всеобщо сборичкване сред две ромски семейства в един от крайните квартали на Асеновград. Само бързата интервенция на чиновниците на реда е предотвратила разгръщане на свадата. След като обстановката е овладяна, като съпричастни към случая са арестувани шестима мъже, някои от които към този момент са осъждани или с престъпни прояви. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата по изясняването му продължава.

Полицията в Мадан проверява сигнал за прегазено куче. Той е подаден от 44-годишна жена от Смолян. Тя съобщила, че на пътя сред селата Митовска и Арпаджик е проявена свирепост към бездомно животно. Според дамата, 59-годишен мъж от Мадан е прегазил с автомобила си куче, което след това е умряло. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, осъществен е оглед и е формирано досъдебно произвеждане.

Трима малолетни са били арестувани от полицейски автопатрул, до момента в който демонтирали павета на улица в Кърджали. 16-годишен и двама 15-годишни младежи употребявали каруца, на която товарили блокчетата от настилката. Момчетата са останили в ареста за 24 часа. Каруцата, натоварена с над 250 павета, е арестувана в ръководството. Работата по случая не престават бранш „ Криминална полиция “ и контрольор от Детска педагогическа стая.

Хванаха младеж без брошура да кара пийнал, а шестима мъже са арестувани за дрога и тежки прегрешения като водачи в Пазарджишко, оповестяват от Областната дирекция на полицията. Най-фрапиращ е казусът с почерпен юноша, който подкарал бус и се опитал да избяга от униформените. 19-годишното момче от село Ветрен дол след гонене е хванато, а пробата с дрегер посочил 1,9 промила алкохол.

=====================================

Смолян е хазаин на Републиканско състезание по пукотевица с револвер „ Макаров “. Надпреварите се организират в Стрелбището на Районното ръководство на полицията в Смолян, като в тях вземат участие 21 тима от цялата страна. Организатори са Спортната асоциация на Министерство на вътрешните работи и Областна дирекция на полицията в Смолян. Състезанието ще продължи три дни, като участниците са разграничени на мъже и дами. Освен самостоятелните спечелили ще има и отборно класиране.

Информации на Искра Койчева, Живка Тодорова, Тина Соколова и Адриан Кулев
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР