Заседанието на Националния съвет на БСП (т. нар. пленум) започна

...
Заседанието на Националния съвет на БСП (т. нар. пленум) започна
Коментари Харесай

Скандален старт на пленума на БСП, губи ли Нинова доверието на Националния съвет?

Заседанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия (т. нар. пленум) стартира със скандал.

На свое съвещание Общопартийната контролна комисия на Българска социалистическа партия с болшинство от 17 „ за “ и 2 „ въздържали се “ реши, че Кирил Добрев и Калоян Паргов не могат да вземат присъединяване в съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия и да гласоподават на днешното съвещание, оповестиха от пресцентъра на партията.

Малко по-късно изказване пред репортерите извън направиха натирените Добрев и Паргов. С тях бяха и още няколко индивида от Пловдив, измежду които и Георги Търновалийски.

Те оповестиха, че общо на пет индивида е казано, че могат да участват на пленума, само че не могат да гласоподават.

Това било неразрешено и на кмета на Перник Станислав Владимиров. Причината е, че той е подал заявление, че подава оставка като член на Националния съвет (НС) на Българска социалистическа партия.

Самият Владимиров по-рано разяснява, че в действителност е подал такова заявление.

Паргов и Добрев размахаха решението на Върховния касационен съд, с което им се възвръщат правата, откакто бяха изключени от Българска социалистическа партия. Според управлението на партията, наподобява, обаче те остават единствено редови членове без право на глас в Народно събрание. 

Опозиционери на водача Корнелия Нинова обясниха, че са събрани към 90 подписа за ексклузивен конгрес, който да се организира в незабавен порядък.

Зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров сподели пред Nova, че това не е добър вид, тъй като конгрес не може да се свика в границите на 20 дни. Според управлението на партията подобен следва да има при започване на 2023 година

Народно събрание на Българска социалистическа партия се състои от над 180 индивида, тъй че обстановката, наподобява, е „ на кантар “.

Интригата е дали Корнелия Нинова и нейното обграждане са изгубили доверието на необятното управление на партията в лицето на Националния съвет. Нинова отхвърли да подаде оставка след следващия неприятен резултат на извършените предходната седмица парламентарни избори.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР