Заседанието на Националния съвет на БСП се отлага за нова

...
Заседанието на Националния съвет на БСП се отлага за нова
Коментари Харесай

3 причини отложиха Националния съвет на БСП

Заседанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия се отсрочва за нова дата по три аргументи, оповестиха от пресцентъра на партията. То се отсрочва за 10 февруари, петък, в 14.00 часа.

Причините за отсрочване са следните:

1. Заради неприятното време в страната най-отдалечените делегации не съумяха да дойдат в точния момент.

2. Част от членовете на Националния съвет са ангажирани през днешния ден по места с договаряния за състава на районните изборни комисии.

3. Имаше членове на Националния съвет, които участваха, само че отхвърлиха да се записват за да провалят присъединяване на Българска социалистическа партия в идните избори.

Българска социалистическа партия трябваше да реши по какъв начин ще се яви на изборите

Националният съвет беше призован, с цел да утвърди съдружната формула за присъединяване в идните парламентарните избори. Партийният конгрес също по този начин трябваше да дефинира график за провеждането на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на регионални препоръки за нареждане на листите по региони

Коалицията към сегашния миг се резервира същата за изборите. Това съобщи Филип Попов преди започването на Националния съвет. Той добави, че предстоят още няколко национални съвета, на които ще се дефинират водачите на листи, местата на съдружните сътрудници и гражданските квоти.

“Когато една политическа партия стартира да се занимава с административно-уставни нарушавания, с цел да отбрани позициите си, вместо да образува политики, тя е обречена на тежки резултати ”, сподели Костадин Паскалев.

Кирил Добрев съобщи, че е на съвета, с цел да разбере за какво са отстранени 70 делегата от конгреса в последните 2-3 седмици. По думите конгресът може да се направи всичко.

„ Той може да закрие Българска социалистическа партия, има такива функционалности. Може и да отнеме и пълномощията на Корнелия Нинова да бъде ръководител. От него може да се чака всичко ”, безапелационен е той. /БСП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР