Заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, свикан от президента

...
Заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, свикан от президента
Коментари Харесай

Провал на КСНС заради липса на кворум, президентът насрочва ново заседание по темата корупция на 17 октомври


Заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, призован от президента Румен Радев на тематика „ Необходими законодателни ограничения за противопоставяне на корупцията “, се провали заради липсана на кворум и отсъствието на основни политици, които по-рано са дали единодушие да вземат участие в него. Президентът Радев насрочи съвещание на КСНС на същата тематика на 17 октомври.

Пробив в битката с корупцията ще има, когато антикорупцията стане приоритет за българските политици - едвам тогава, когато тематиката стане приоритет пред техните вътрешни и интернационалните задължения, уточни президентът. Бяха изслушани отчети на ръководителите на основни институции за битка с корупцията, уточни Радев. Дебатите започнаха, само че не продължиха поради отсъствието и напускането на политици - членове на съвета.

„ Докато се стигна до липса на кворум и по тази причина прекратих съвещанието и го насрочих отначало за 17 октомври т.г. от 13 часа. Проблемът проличава по срутва на вложенията, по мястото на България в интернационалните класации”, разясни Радев. Корупцията е опасност за националната сигурност, срутва доверието в институциите, пречи на благосъстоянието на българите, бърка в джоба на всеки жител, добави президентът.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР