Заседанието на 45-тия парламент се предава по БНТ и БНР,

...
Заседанието на 45-тия парламент се предава по БНТ и БНР,
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Народът ни изпрати в тази зала с една единствена поръка - промяна!

Заседанието на 45-тия парламент се предава по Българска национална телевизия и БНР, тъй че апелирам за усмивки и за работа. Нека народът да види, че в 45-тото Народно заседание има хора с положително въодушевление и с комизъм. Това съобщи Мика Зайкова при започване на речта си за формалното разкриване на новия парламент.

Неумолимият ход на времето и датата в моя акт за раждане ми дадоха привилегията да открия 45 тото Народно заседание, за което съм доста щастлива и нека да съм добра орисница, съобщи прочувствено Зайкова.

Сега България се намира в извънредно тежка обстановка, както и целия свят, сподели още Мика Зайкова, като уточни пандемията и икономическата рецесия, само че добави, че за страната ни това има и обществен аспект.

Нашият народ доста пъти ни е казвал къде бъркаме - вие, старите управници и ние, сякаш бъдещите нови, доста пъти ни е казвал истината, само че на 4 април той ни изпрати в тази зала с една единствена поръка - смяна!

Тази смяна, която ще извади България от всички последни места в Европейски Съюз, тъй като аз и уповавам се вие, желаеме да забележим в очите на българите щастието да не сме най-бедни, най-нещастни и за най-голямо страдание - най-безпросветни, изясни Мика Зайкова.

България е дала на света Паисий Хилендарски и неговата История Славянобългарска, на всички славяни - писменост и книжовност, хора като Иван Вазов, Димчо Дебелянов, Никола Вапцаров. Певци и актьори, записани със златни букви в пантеона на Миланската канара като Борис Христов, Никола Гюзелев, Райна Кабаиванска, не мога да ги изброя всичките... Учени във всички области на науката, велики актьори и никой от нас не желае нашите велики актьори, нашите културни дейци да протягат ръка за пенсия, добави Зайкова.

Независимо от това, че сме разнообразни, че имаме разнообразни политически убеждения, мисля, че имаме една цел - просперитета на България и нейното почтено място в европейската система. Мисля, че нашите предшественици са ни дали и формулата за тази цел и тя е изписана на фасадата на тази постройка - " Съединението прави силата ", сподели в умозаключение Мика Зайкова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР