Заседание №5 на Общинския съвет във Варна ще се проведе

...
Заседание №5 на Общинския съвет във Варна ще се проведе
Коментари Харесай

ОбС - Варна заседава утре, решават за отмяната на продажбата на 9 дка в „Младост“

Заседание №5 на Общинския съвет във Варна ще се организира на следващия ден – 25 януари, от 9:00 часа в зала „ Пленарна “.

В са включени 7 точки.

Съветниците ще решат дали да бъдат открити процедури за безплатно придобиване на парцели – държавна благосъстоятелност.

Община Варна желае да получи от страната пет парцела в регионите „ Одесос “, „ Приморски “ и „ Младост “ за реализацията на общественозначими планове. За четири от терените има изразено позитивно мнение от комисията по благосъстоятелност и стопанство, само че е належащо решение на локалния парламент.

На гласоподаване ще бъде подложено и предложение за анулация на решение на предходния Общински съвет за осъществяване на конкурс за продажба на парцел от близо 9 дка в регион „ Младост “ .

Предложения за увеличение на капитала на ДКЦ V “Св. Екатерина “ и одобрение на осигурител на Онкоболницата също попадат в дневния ред.

Предстои Общинският съвет да разгласи конкурс за избор на член на Съвета на шефовете на „ Ученическо и столово хранене “. Необходимо е също да бъдат определени представители на общината в общите събрания на сдруженията , в които тя е акционер или съучастник.

Съветниците би трябвало да решат и кой да оглави ПК „ Благоустройство и комунални действия “, ВрК „ Правна “ и ВрК „ Изработване на план за Правилник за организацията и активността на Общински съвет – Варна “.

Последна точка е полемика с жителите .
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР