Заседание за проверка на готовността за зимния сезон се проведе

...
Заседание за проверка на готовността за зимния сезон се проведе
Коментари Харесай

Мека зима очаква Варна! Градът подготвен за зимните условия

 Заседание за инспекция на готовността за зимния сезон се организира в Община Варна. Четири компании са ангажирани с поддръжка на уличната мрежа при зимни условия - " Инфраексперт " ЕООД дава отговор за регион " Одесос “;  " Хидрострой АД “ - за " Приморски “; " ЗМБГ “ АД - за " Аспарухово “, с. Звездица, с. Константиново; " Инжстройинженеринг " ЕООД  - за " Вл. Варненчик “, с. Казашко, с. Тополи,  за регион " Младост “ и с. Каменар. Всяка от компаниите би трябвало да разполага за дежурствата с най-малко 5 броя машини, с дежурен диспечер и водачи. При нужда имат обвързване да обезпечат в допълнение съоръжение – мини челни товарачи, багери, фадроми.

Училищата и детските градини, детските ясли и обществените звена в общината са обезпечили отопление, лекарства и хранителни артикули. Доставени са сол и пясък. Всички отоплителни уреди са минали наложителен годишен обзор от лицензиран механически контрол. Във Варна 25 учебни заведения и 34 детски градини се отопляват с газьол, 13 учебни заведения и 9 детски градини – с природен газ, 7 учебни заведения и 9 детски градини са клиенти на топлофикационното сдружение, а 5 детски градини употребяват за отопление електрически котли или климатици. При нужда шефовете на детските градини и учебни заведения могат да подадат поръчки за по-ранно включване на топлото от топлофикационното сдружение.

В складовете на Домашния обществен патронаж се поддържа наличност от хранителни ресурси за три дни за 550 консуматори на услугата и 515 потребители на Обществената столова. Осемте центъра за настаняване от фамилен вид за деца и младежи имат ресурс от хранителни артикули и е обезпечено отопление.

Комплексът за обществени услуги за възрастни хора " Гергана “ разполага с гориво за отопление и чака ново зареждане. Газифицирана е постройката на Дневен център за деца и младежи с умствена назадничавост " Св. Йоан Златоуст “, разполага с нужния запас от гориво и хранителни артикули за 2 дни. Звено " Майка и бебе “ е с потенциал 8 майки и 12 деца, разполага с 2 свободни места. Осигурени са ресурси от хранителни артикули, а отоплението е с локално парно на ток.

Капацитетът на ЦНСТ " Другарче “ е напълнен. Центърът се отоплява на ток. Домът за остарели хора " Св. Иван Златоуст “ е с потенциал от 43 места, все още разполага с 2 свободни и също е квалифициран за зимния сезон. Автомобилите на Домашния обществен патронаж, Приют за краткотрайно настаняване на бездомни и обществено слаби лица и Комплекс за обществени услуги за възрастни хора " Гергана " са пригодени за работа при зимни условия.

Изготвен е лист с хората, които са на хемодиализа, за поддръжка при нужда.

От общинското сдружение " Градски превоз “ ЕАД обявиха, че рейсовете са готови за зимата, осъществен е инструктаж на водачите, компанията разполага с машини и пясък за разчистване и обезопасяване на паркинга на сдружението.

От " Енерго-Про “ оповестиха, че за територията на община Варна са обезпечени 50 екипа за 24-часови наряди, има и дежурна спешна група.

От " ВиК-Варна “ рапортуваха, че са извършени мероприятия за подготовка на работа в есенно-зимни условия. Направена е профилактика на главните основни водопроводи.

По данни на метеоролозите се чака мека зима с превалявания под нормите и температури над нормалното за сезона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР