Заседание. Снимка: Правителствен пресцентър До 2 април остават по-малко от 40

...
Заседание. Снимка: Правителствен пресцентър
До 2 април остават по-малко от 40
Коментари Харесай

Премиерът: Кабинетът участва в подготовката на вота, въпреки неяснотите, породени от изборните промени

 Заседание
Заседание. Снимка: Правителствен пресцентър

До 2 април остават по-малко от 40 дни – датата на следващите предварителни парламентарни избори. Служебният кабинет ще извърши отговорностите си, само че каква ще бъде изборната интензивност, какво доверие ще засвидетелстват жителите на обособените участници и каква настройка ще се получи в 49-ото Народно заседание , зависят само и единствено от партиите и обединенията, съобщи министър председателят Гълъб Донев при започване на днешното държавно съвещание. Той сложи акцент върху това, че заради дребното оставащи дни до вота, се форсира темпото и сложността на дилемите, които би трябвало да вземат решение в границите на пълномощията си.

„ Именно в тези рамки ние вършим нужното, с цел да подпомогнем главния способен орган – ЦИК, за съответната подготовка и провеждането на изборите. Действаме в осъществяване на законите, макар че последните промени в Изборния кодекс явно пораждат неясноти и на практика компликации “ , уточни Донев, припомняйки, че служебното държавно управление не се намесва в предизборната акция .

„ От 49-ото Народно заседание чакаме да образува стабилно парламентарно болшинство, а не тематични обединения, както и да излъчи работещо постоянно държавно управление “, акцентира Донев.

По този мотив министър председателят съобщи, че болшинството от българските жители чака бъдещите депутати навреме да прегледат и одобряват неотложните закони , свързани с присъединението ни към Шенгенското пространство , приемането ни в Еврозоната и реализацията на Националния проект за възобновяване и резистентност .

„ В оставащите 40 дни партиите и претендентите за народни представители разполагат с време и опция да завоюват доверието на гласоподавателите с ясни политически послания. Ние от своя страна продължаваме да работим за решаването на действителните проблеми на хората “ , акцентира министър председателят.

В този подтекст през днешния ден държавното управление ще прегледа Постановление за изменение и допълнение на Устройствения устав на Държавния авиационен оператор /ДАО/, с което ще му се разпорежда да прави полети за обезпечаване на незабавна здравна помощ по въздух .

„ Нямаме подозрение, че това е работещо решение в интерес на българските жители “, безапелационен е той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР