Заседание по делото срещу Орлин и Пламен Владимирови за убийството

...
Заседание по делото срещу Орлин и Пламен Владимирови за убийството
Коментари Харесай

Новата експертиза по делото за намерената в куфар Евгения доказва, че жената е била удушена

Заседание по делото против Орлин и Пламен Владимирови за убийството на Евгения. Близките на убита Евгения Владимирова упорстват за най-тежки санкции. Преди съвещанието те още веднъж стачкуваха пред Съдебната палата в София. Съдът изслуша движимостите лица за последната експертиза по делото, която трябваше да покаже по какъв начин тъкмо е умряла Евгения. Съпругът ѝ Орлин Владимиров се опита да потвърди версията, че не я е удушил, а тя е паднала и си е блъснала главата в долап.

Три са движимостите лица, които дават отговор на съда за новата здравна експертиза. Според нея изрично дамата е удушена, съпротивлявала се е, мъчила се е, гибелта може да е настъпила от 5 минути до 1 час.

Близките на Евгения желаеха пожизнен затвор и за двамата причинители без право на обжалване.

 ГЕРБ/СДС

„ Ако през днешния ден завърши, уповавам се на доживотна присъда без право на подмяна за двамата убийци, за сина и за бащата. Ако не завърши делото, това е желанието на цялото ми семейство и за идващия път и в случай че може нещо да се направи един наказан на доживотна присъда, да не се разхожда по улиците на Перник, на София, на България “, сподели Капка Чорбанова, майка на Евгения.

„ Много се проточи това дело и въпреки всичко да получат действителното наказване, което заслужават. Не може човек, получил доживотна присъда на първа инстанция, да се разхожда като всички нас по улиците. Това е насмешка с паметта на Евгения “, безапелационна е Любомира Дикова.

Подсъдими за гибелта на дамата са брачният партньор ѝ Орлин Владимиров и неговият татко Пламен.

Новата експертиза е открила механизма на убийството и аргументите за гибелта на дамата. Тя бе поискана от отбраната на двамата подсъдими. Очаква се след експертизата страните да преминат към своите пледоарии и съдът да се произнесе с решение.

Тялото на дамата беше намерено през 2021 година в куфар във водоем край Перник.

Орлин и Пламен Владимирови бяха наказани на първа инстанция на пожизнен затвор, само че присъдата бе обжалвана и в този момент делото се преглежда от Апелативния съд в София.

Източник: Българска национална телевизия

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР