Заседание на Конгрес на БСП ще има и той ще

...
Заседание на Конгрес на БСП ще има и той ще
Коментари Харесай

Овчаров се изправи срещу Нинова: Не се мисли за най-умната

Заседание на Конгрес на Българска социалистическа партия ще има и той ще е на 28 октомври. Това бе препоръчано от водача Корнелия Нинова и пирето от Националния съвет на пленума през днешния ден. Присъствали на него описват пред Пик, че шефката на алените е под блокада от личните си делегати.

Румен Овчаров даже се обърнал непосредствено към нея с думите: " Не си мисли, че си най-умната . Не можеш да вървиш напред, в случай че непрестанно отваряш фронтове ". И я обвинил за неприятните решения с това, че се поучава с " не с който би трябвало ". Според социалисти поискали анонимност, става въпрос за Кирил Добрев и Драгомир Стойнев.

Овчаров споделил напряко, че на конгреса би трябвало да се приказва единствено и само по една точка - свалянето на ГЕРБ от власт.

Решението за конгреса е взето след няколкочасови тежки разногласия, за които загатна и първичната част, която бе открита за медиите.
Не са признати предложенията за прибавяне на спомагателни точки в дневния ред на Конгреса.

Така остава в началото препоръчаното от водача и на най-висшия партиен конгрес на Българска социалистическа партия ще се разискват четири съществени тематики. И те ще са: Алтернативен републикански бюджет, българското европредседателство, настояща политическа конюнктура и номиниране на Сергей Станишев за нов мандат като президент на ПЕС.

Решенията за Конгреса са взети с нежно болшинство - 66 против 40 гласа, което ускорява подозренията за възходящо неодобрение против Нинова.

Ако народът осъзнае, че политическата класа не желае да се бори с корупцията, тъй като е част от корупцията, той ще роди нещо, рисково за демокрацията. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в речта си пред Националния съвет на партията през днешния ден.

Тя още веднъж отбрани антикорупционния законопроект на „ червените” и разкритикува този на ръководещите.
„ За тях повода през годините да не се преборим с корупцията е – това са цитати от техни отчети – повода е една, че през всички тези години политическата класа не е записала в законите определение що е то корупция. За нас аргументите са, че политическата класа през всички тези години не желае да се бори с корупцията, тъй като е част от корупцията. И че е време политическата класа да осъзнае това, тъй като другояче народът, осъзнавайки го, ще накаже всички и ще роди нещо, което е рисково за институциите, за държавността, за правилата на демокрацията”, съобщи Корнелия Нинова.

По думите й ГЕРБ осъзнавали, че са тайфа, както написал Антон Тодоров в едноименната си книга.
Нинова акцентира, че ръководещите репресират всички, които ги подлагат на критика, в това число и публицисти.

Парламентарната група на Българска социалистическа партия ще даде на Конституционния съд отхвърлената оставка на Делян Добрев , разгласи още Нинова.
Някои адвокати настояват, че това е неприемливо и един път подадена, оставката на народен представител следва да бъде призната от Народното събрание.
Според Нинова това е рисков казус, който може да има тежки последствия, защото би сложил под подозрение валидността на гласуваните законопроекти.
тагове овчаров нинова конгрес герб
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР