Засечен е шофьор “летял” с 200 км/час по главния път

...
Засечен е шофьор “летял” с 200 км/час по главния път
Коментари Харесай

Засякоха рекордьор карал с 200 км/час край Джулюница

Засечен е водач “летял” с 200 км/час по основния път София-Варна при ограничаване от 60 километра в сектора край лясковското село Джулюница. Рекордьорът бил сниман от камера за видеонаблюдение. На нарушителя е наложена санкция от 800 лв., която в период от две седмици той би трябвало да заплати или да апелира. Ако не стори нито едно от тези две неща и продължи да ръководи автомобил, ще му бъде отнета книжката. Това обясниха от управлението на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново.

От началото на годината досега са глобени общо 2503 водачи за позволени нарушавания. 59 от тях са хванати да карат след приложимост на опиати, 206 откакто са пили алкохол. Седем са водачите, които са си разреши рисково ръководство като са взели участие в дрифтове и гонки.

“За миналите пет месеца на годината на територията на Великотърновска област са станали 83 произшествия с 8 починали и 98 ранени. 21 са произшествията с пешеходци, при които има двама починали и 18 ранени. Издадени са 24 000 документа за глоби-фишове и актове. Издадени са 1715 заповеди за административни ограничения поради неплатени глоби”, регистрира шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в остарялата столица старши комисар Димитър Машов.

Сред куриозните случаи са водачи с насъбрани суми от неплатени санкции от порядъка на 5000 и даже 10 000 лв.. Шесте стационални и шесте мобилни камери в района са снимали общо 9876 видеоклипа, а 1400 видеоклипа са направени с новата портативна камера.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР