Зарята и пиратките представляват сериозна опасност за всички животни. За

...
Зарята и пиратките представляват сериозна опасност за всички животни. За
Коментари Харесай

Природозащитници: Зарята и пиратките са изключително опасни за животните

Зарята и пиратките съставляват сериозна заплаха за всички животни. За това припомнят от “Четири лапи ” по отношение на идните празници. За трета поредна година от фондацията провеждат акция под надпис “Красивото за нас е ужасяващо за тях ”.

“Всяко куче и котка може да изпадне в под паника боязън при гърмежите, съпътстващи идващите празнични дни ”, разяснява доктор Надeжда Мечева, началник на Ветеринарната клиника на “Четири лапи ”, написа.

За животните звуците от фойерверки съставляват реалистична опасност с неразбираем темперамент. Те не схващат от кое място идва шумът и какво значи, нито по какъв начин и дали ще могат да се спасят от него, изясняват още от фондацията. От " Четири лапи " поучават хората да заменят пиротехника с бенгалски огън, шампанско, сапунени мехурчета, лазерни лъчове и летящи фенери.

През годините с апела на фондацията са се съобразявали редица общини. Така да вземем за пример при посрещането на 2022 година Столичната община провежда светлинно шоу, само че без фойерверки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР