Зарядната мрежа е основен фактор за развитието (или не) на

...
Зарядната мрежа е основен фактор за развитието (или не) на
Коментари Харесай

На дълъг път с електричка, възможно е и в България

Зарядната мрежа е главен фактор за развиването (или не) на електрическата подвижност по света. Ние също не вършим изключение. Проучване на кореспондентите на агенция БТА дава много добра картина каква е обстановката отвън София.

В Пловдив има общо 36 зарядни станции. От тях 10 са за бързо зареждане. Всички станции са частни - на бензиностанции, хотели, търговски центрове и вериги, и компании.

В Разград работят две зарядни станции - едната е на паркинга до Археологическия резерват " Абритус " и е комфортна за потребление и от преминаващите туристи от прилежаща Румъния и други страни. Втората станция е на паркинга до Средношколското общежитие.

По самодейност на НСОРБ и Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) през февруари беше подписан меморандум за разширение на зарядните станции за електрически коли и плъгин-хибриди в общините. Според ръководителят на УС на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов, посредством потреблението на преносната мрежа и детайлите на техническата инфраструктура на ЕСО ще бъде допустимо местоположения за зареждане да бъдат обособени във всяка една точка в страната.

Предвидени са 125 млн. лв. за зарядна инфраструктура до 2027 година

В регионалния град Монтана към момента няма зарядни станции за електрически коли. В района има построени две зарядни станции, като и двете са в курортния град Вършец – едната в хотел, а другата в цех.

В Ямболска област все още има построени три зарядни станции за електрически автомобили – в два автосервиза в Ямбол и Елхово, и на бензиностанция на автомагистрала " Тракия “. В района обаче към този момент има деклариран инвеститорски интерес за създаване на мрежа от зарядни станции, заяви регионалният шеф на Ямбол Васил Александров. Предвидено е първото зарядно устройство от мрежата да бъде инсталирано в непосредствена непосредственост до постройката на регионалната администрация.

От кметството в Русе оповестяват, че в града има една настояща зарядна станция-паркомат, благосъстоятелност на общината. Предстои построяването на още шест, като от локалната администрация нямат информация за броя на частните зарядни станции в града. Русенска компания създава и построява безвъзмездни зарядни станции за електрически коли. Фирмата се е насочила към създаване на мудни зарядни станции като досега има построени към 50 в страната и 7-8 в Русе.

В област Смолян има бързи станции в Смолян и Пампорово, като в това време се водят диалози за създаване в общините Девин, Рудозем и Златоград.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР