Зародишът на тази инициатива е от 2014 година, тя бе

...
Зародишът на тази инициатива е от 2014 година, тя бе
Коментари Харесай

Eлена Поптодорова: С инициативата „Три морета“ се завършва обединението на Европа

" Зародишът на тази самодейност е от 2014 година, тя бе одобрявана отрицателно у нас, най-вече от хора с запаси към Запада. Тази самодейност ще насочи България към центъра на Европа. Тя е в наш народен интерес и е самодейност, което мечтае за бъдещето ".

Това разяснява Eлена Поптодорова, някогашен дипломат на България в Съединени американски щати, началник на стратегия " Три морета " в Атлантическия клуб, по Нова нюз.

Тя добави, че Германия се е отнасяла с запаси при започване на „ Три морета “, само че са почнали да изпращат представители, през днешния ден към този момент гостува президентът, тъй като се схващат изгодите.

За Гърция Поптодорова счита, че е значима и присъединяване на президента на страната е знак, само че присъединение към дванадесетте е процедура, която би трябвало да се извърши вътрешно, само че тя може да бъде мечтан и потребен участник в самодейността.

" С самодейността „ Три морета “ се приключва обединяването на Европа ", съобщи още вицепрезидентът на Атлантическия клуб и напомни, че точно тя първа обществено е направила сравнението с проекта „ Маршал “, като симптоматика това значи групово съграждане.

Бившият ни дипломат в Съединени американски щати разтълкува, че президентът Байдън приказва за Европа като зона на мира и просперитета, а това е оригиналност освен от миналата администрация, ново е като щрих в американската външна политика. Има ново схващане по какъв начин би трябвало да се развиват връзките сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, има повече внимание и почитание към Европейски Съюз.

" Инвестициите към този момент стават трансгранични, това е и една от мощните страни на отворения формат „ Три морета “, няма надзор посредством вложенията ", счита Елена Поптодорова.

За нея с подобен метод - отчетност, надзор върху средствата, изкореняването на корупцията е неизбежно, без да се споделя, че ще стане бързо и незабавно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР