Зърнопроизводителите в Ловешко са пред фалит заради градушката в началото

...
Зърнопроизводителите в Ловешко са пред фалит заради градушката в началото
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите в Ловешко са пред фалит

Зърнопроизводителите в Ловешко са пред банкрут поради градушката при започване на месеца. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново Димитър Мачуганов, зам.-председател на УС на Националната асоциация на зърнопроизводителите и ръководител на Сдружението на зърнопроизводителите в Ловеч.
След завършилата към този момент беритба земеделските производители от района регистрират извънредно слаби добиви. Само в неговото стопанство на 100% са пропаднали 10 000 дка, които са близо 1/3 от всички площи, които обработва. Отделно от това загубите в още няколко хиляди декара са на 60-70%. Пропаднали са площи както с рапица и пшеница, по този начин и с пролетни култури: царевица и слънчоглед.
Мачуганов уточни, че в някои стопанства от района продукцията е унищожена на 100%. „ Преди градушката реколтата беше доста добра, само че след нея не остана нищо. Всички зърнопроизводители, които се намират на изток от Плевен, са ощетени. За облаги тази година не можем да приказваме, ще приказваме за оцеляване “, акцентира Мачуганов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР