Зърнопроизводителите няма да протестират стана ясно след среща с премиера

...
Зърнопроизводителите няма да протестират стана ясно след среща с премиера
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите се отказаха от протестите след среща с премиера

Зърнопроизводителите няма да стачкуват стана ясно след среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Председателят на УС на Националната асоциация на зърнопроизводитлите Костадин Костадинов благодари на премиера и на земеделския министър Румен Порожанов за разрешаването на този проблем. „ За момента той е решен ", добави той. По думите му се анулира и планувания митинг, който щеше да се състои на 3 април.

На 26 март на изключително съвещание УС на асоциацията взе решение на 3 април да бъдат блокирани пътищата в страната в символ на митинг против проектозакона за горивата. От браншовата организация прецизираха, че с проектозакона на земеделците се вменяват неприложими условия и се постанова тежък финансов и бюрократичен режим на вписване.

Тогава зърнопроизводителите настояха посредством декларация до Народното събрание и държавното управление да бъдат изключени от обсега на Закона за горивата и заплашиха, че в случай че това не се случи, са подготвени да докарат тежките машини в София.

На 31 март след среща с министъра на земеделието Румен Порожанов и ръководителя на НСЗКБ, Управителният съвет на НАЗ реши да разпореди на юристите на земеделския бранш, взаимно с юристите на МЗХГ, да разработят оферти за промени на законопроекта за горивата, тъй че земеделските производители да не бъдат натоварвани с непотребни условия отвън съществуващата регулация по Наредбата за вписване и отчитане на продажби в комерсиалните обекти посредством фискални устройства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР